VLOERVERWARMING
Rekon Warmte Inspectie

LEKDETECTIE EN WERKING VLOERVERWARMINGAls uw vloerverwarmingsysteem aan druk verliest dan hebt u wellicht ergens een lek. Als u te lang wacht om een lek te herstellen zullen de problemen zich snel opstapelen.

Hoe sneller het lek is hersteld, hoe beter.

Het achterhalen van de lekkage kan op verschillende manieren. De eenvoudigste en snelste wijze is een thermografisch onderzoek.

Met behulp van een warmtebeeldcamera worden temperatuurverschillen vastgelegd.

Daar waar de lekkage is zal een duidelijk waarneembare “warme vlek” ontstaan.


Leidingen in muren en vloeren zichtbaar maken

Met thermografie kunnen we precies bepalen waar waterleidingen lopen, mits door de leidingen een temperatuurverschil gaat en de leidingen niet te diep zitten.

Door bijvoorbeeld even de warme en de koude kraan te laten lopen ziet u, op de foto hier onder, hoe de leidingen lopen.


Voor vloerverwarming, wandverwarming en betonkernactivering geldt dit ook. Als er een temperatuurverschil is kunnen wij de leidingen zien.

Vloerverwarming controleren op werking

Met een thermografische camera en inzicht in de werking van vloerverwarming, kun je d.m.v. live beelden zien of alle kleppen goed reageren op de thermostaten in de ruimten. Of alle groepen even warm worden. Of er verstoppingen zijn. Of kleppen goed afsluiten.Wij hebben zelfs de mogelijkheid om uw vloerverwarming efficienter en energiezuinig in te stellen. Wij raden altijd aan de verwarming 1 dag van te voren voordat we komen uit te zetten (of de thermostaat laag).

Hierdoor koelt de vloer af en kunnen we zodra we gaan meten en de vloerverwarming aanzetten de beste en scherpste beelden maken. Dus ook de beste conclusies trekken.


 Rekon Installatietechniek BV  Timmerwerf 93  1969 NJ Heemskerk  Tel: 0251-248135   E-mail Info@rekon-bv.nl